Banoffee - helppoa pääsiäiseksi

Banoffee on älyttömän helppo ja syntisen hyvä tarjottava. Kinuskimainen maitotiiviste ja pehmeä banaani ovat hyvä makupari. Banaanin tilalla voi käyttää tuoreita mansikoita, jolloin banoffee muuttuu vielä astetta paremmaksi manoffeeksi.

 
Pohja:
300g Digestive keksejä
100g Voita

Täyte:
1 prk karamellisoitua maitotiivistettä
2-3 banaania (tai tuoreita mansikoita)
2 dl kermaa
2 tl vaniljasokeria

Murskaa keksit ja sulata voi. Yhdistä murut ja voisula, sekoita ja kaada irtopohjavuoalle. (Vuoan pohjalle kannattaa laittaa leivinpaperi, jolloin kakun saa helposti ja siististi nostettua tarjolle.) Nosta vuoka noin 30 minuutiksi jähmettymään jääkaappiin.

Nosta vuoka jääkaapista. Levitä kerros maitotiivistettä pohjalle, sitten siivutettua banaania, sitten maitotiivistettä, taas siivutettua banaania ja sen jälkeen viimeinen kerros maitotiivistettä. Vatkaa kerma ja mausta vaniljasokerilla. Levitä kerma kakun päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa ja irroita vuoka ennen tarjoamista. Kakun voi koristella keksimuruilla tai kaakaojauheella, tai olla koristelematta kuten minä tein.

6 kommenttia

  1. Oi nam, banoffee on kyllä niiiiin hyvää!

    Täytyisikin tehdä tätä taas pitkästä aikaa :)

    Mukavaa Pääsiäistä!

    VastaaPoista
  2. Mistä osastolta kaupasta löytyy maitotiiviste? Olisin halunnu kokeilla tuota mut en löytäny mistään maitotiivistettä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monessa kaupassa maitotiiviste on säilykehyllyssä. Tosin joissakin voi myös muualla, myyjältä kannattaa kysyä jos ei näy. :) Niin ja kannattaa huomata, että tuota löytyy pelkästään sokeroituna ja sokeroituna sekä karamellisoituna (ohjeessa sitä). Onneksi banoffee sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen. ;)

      Poista
  3. Kiitos ohjeesta! Tänään tein tätä ja oli kyllä todella hyväää! :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harvassa taitaa tosiaan olla ne, joille ei banoffee maistuisi. ;)

      Poista

Hei, jätäthän kommentin! :)